Имали ли сте някога бизнес идея толкова луда, че никой да не повярва в реализирането й?

На всеки му се е случвало понякога, да му хрумне интересна идея, независимо дали е резултат от чалнат разговор с приятели или от лудото въображение, родено от безсънна нощ. Повечето от нас, обаче, не са достатъчно смели, за да превърнат тези идеи в реален бизнес.

Но има и хора, които успяват. В тази публикация ще ви разкажа, за някои от най-странните идеи, които хората всъщност са превърнали в печеливши фирми.

“Тролни торти”

Цифровата епоха създаде много нежелани странични продукти, едни от които са гадните интернет тролове, които винаги ще се появят, за да критикуват дори и най-малката ви онлайн грешка, която сте допуснали. Ако някога сте били засегнати от интернет трол, значи ви е познато чувството за безпомощност, което ви обхваща, когато не знаете как да реагирате. Посетете “Трол Торти”!

Само за 35 долара тази компания ще превърне горчивия коментар на трола в приятна на вкус торта. Но чакайте, има и още! Ако платите още малко, те ще проследят онлайн нарушителя и ще доставят тортата направо до прага му.

Основателят на компанията, Кат Тек, казва, че й хрумнала тази идея, след като видяла обиден коментар, който някой публикувал на Facebook страницата на Доли Партън, към всички нейни почитатели.

Какъв вкусен начин да накарате онлайн троловете да изядат думите си.

“Цветното бягане (The color run)”

The Colour Run стартира за първи път в Щатите през 2012 г., за да насърчи здравословния начин на живот. Известно е още и като “ Най- щастливите 5000 метра на Планетата”. За участие всеки състезате заплаща входна такса, част от която отива за благотворителност. На това бягане не се засича време и място на участниците, а се следват само две прости правила: на старта заставаш облечен в бяло, а финишираш оцветен! По време на бягането участниците, които са както аматьори, така и професионални бегачи, се пръскат с оцветен в различни ярки цветове прах, направен от царевично нишесте. Събитието се провежда по целия свят, дори и в България.

Звучи ли достатъчно лудо за теб? Да, това e The color run!

Идеята принадлежи на Травис Снайдер. Той е основател и главен изпълнителен директор на The Color Run, LLC, най-голямото организирано събитие в света до сега. Всяка година се провеждат над 200 събития, в които участват над 2 милиона участници от страни от Северна и Южна Америка, Великобритания, Европа, Южна Африка, ОАЕ, Австралия и Азия.

Вино за котки

Ако някога сте били сами вкъщи на дивана в петък вечер, отпивайки чаша вино само в компанията на котката ви, със сигурност ще оцените тази идея.

Apollo Peak е напитка, вдъхновена от виното, предназначена за нашите котешки приятели, да се насладят заедно с техните влюбени собственици.

Всъщност, виното не е алкохолно, разбира се, но ще стане любимо на котката ви. Направено със захарно цвекло и котешка храна, виното се предлага в одобрени от котки аромати като Пино Мяуу и Котбернет!

“Тричорап”

Няма как да не ви се е случвало Чудовището от пералнята да не изяде поне един ваш чорап. Именно мистериозното изчезване на чорапи при изпирането им в пералнята, вдъхновява Едуин Рай да създаде продукта “Тричорап”(Throx).
Името му е това, което представлява – вместо стандартните два броя чорапи в комплект, се продават три.
Основателят на фирмата развива успешно онлайн търговия през сайта си, като от 2009 година до сега, развива и други успешни продукти.

Стаята на гнева

Знаете какво е чувството, когато сте толкова ядосани, че ви иде да хвърляте и чупите предмети.

7 луди идеи, които хората са превърнали в бизнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *