Избирането на счетоводител е, като избирането на нов бизнес партньор. Правилният счетоводител ще се превърне в надежден колега, на когото можете да разчитате; който предлага съвети и напътствия, докато вашият бизнес расте. И така, какви са най-важните неща, за които трябва да се погрижите, когато търсите счетоводител?

Ето 10 въпроса, които да зададете на потенциалните счетоводители и фирми, които да ви помогнат да решите кой да наемете.

С какъв тип човек бих работил най-добре?

Ще се наложи да общувате редовно с новия си счетоводител. Тя / тя ще бъде жизнено важна част от вашия бизнес, така че е добре да се уверите, че имате споделени ценности и лесно можете да работите заедно. Не забравяйте, че дори ако лицето / фирмата, която наемете, не е физически във вашия офис, те са част от вашия екип.

Кой счетоводител / фирма има най-голям опит в моя бизнес отрасъл?

Някои счетоводители / фирми се специализират в конкретни отрасли, докато други работят в много различни сектори. Трябва да решите дали е важно за вас и за Вашия бизнес вашият счетоводител / фирма да е добре запознат със спецификата на вашия бизнес. Колкото повече знаят за вашия отрасъл, толкова повече те ще могат да ви помогнат да направите бизнеса си печеливш.

Сертифицирана ли е фирмата / счетоводителя?

Наемането на хора с правилните квалификация и сертификати е от решаващо значение за крайния резултат.

Какви са отзивите за тях?

Потърсете информация, рейтинги и всички онлайн мнения / препоръки, които можете да намерите. Интернет пространството предоставя чудесна възможност, в което клиентите да изразят своите оплаквания и похвали. Бързо търсене в Google трябва да покаже всичко, което другите казват за счетоводителя / фирмата, от която се интересувате.

Колко клиенти поддържат?

Трябва да знаете капацитета, който може да поддържа фирмата -счетоводител / фирма. С какъв размер бизнес може да се справи? Имат ли напълно квалифициран персонал и инструментите, необходими за управление на счетоводството Ви?

Колко добре комуникират?

Колко бързо реагират на имейли и телефонни обаждания? Ако възнамерявате да аутсорствате счетоводните си услуги, вие ще искате един счетоводител / фирма, която да реагира по начин, чувствителен към времето. Можете да получите добра представа за техните комуникативни умения по време на процеса на договаряне – колко внимателни са те?

Как тази счетоводна фирма ще ви направи по-печеливши?

Работата на счетоводителя не е само въвеждането на данни за стопанските Ви операции. Информирайте се какво предлага счетоводителя / фирмата, за да помогне на бизнеса ви да стане по-изгоден. Искайте повече от електронна таблица с цифри. Искайте план за устойчиво развитие на бизнеса Ви. Потърсете някой, който има доказан опит да направи клиентите си печеливши.

Честни ли са?

Пазете се от лесно / бързо договаряне. По време на процеса на предложение / интервю, внимавайте за фирми, които обещават да направят ВСИЧКО за вас. Не забравяйте, че управителя е главното лице движещо бизнеса. Уверете се, че Ви дават предложение за това, което могат наистина да направят.

С какво са различни?

Отбележете, с какво привлече вниманието Ви точно този счетоводител/ фирма? С какво се отличават от останалите?

Какви очаквания имате от бъдещо партньорство с тях?

Търсите счетоводни услуги за следващата година, пет години, десет години? Колко време ще могат да ви подкрепят, докато вашата компания расте? Търсите ли дългосрочно партньорство или някой, който временно да освободи част от вашето време? Счетоводителят / фирмата, която интервюирате, ще може ли да поддържа целите и очакванията ви за определен период от време?

Ако дадете отговор на тези 10 въпроса, ще можете да имате добра представа дали един счетоводител / фирма е подходящ за вашия бизнес.

Успех!

Как да намерите най-добрия счетоводител?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *